Thoughts about coffee

Vind: CoE El Salvador

I søndags startede en konkurrence om at vinde CoE fra El Salvador Lot#: 8, Jaime Ernesto Riere Menedez, og ristet af Øristeriet.
Miralvalle farmen hvor kaffen er dyrket er placeret i ca. 1650 meters højde, tæt på Santa Ana vulkanen i El Salvador, noget der kendetegner denne farm er at kaffebærene er længe om, at modnes.
Dette mener Jaime Menedez selv, at man kan smage i bærerne, det kan være det er derfor den er som kompleks?
[singlepic id=583 w=320 h=240 float=center]

Breaket:
Før man breaker denne kaffe, er køkkenet fyldt af en mild og charmerende choko duft før og efter ristningen.
Selve breaket er domineret af en frugt og friskhed, jeg kan ikke finde ud af hvilken frugt.

Cupping:
Grundlæggende er denne kaffe en vidunderlig blanding af naturlig sødme og syrlighed. Syrligheden er ikke så gennemtrængende. Kaffen er velafbalanceret, rund og har en dragende kompleksitet, som gør at man vil smage igen og igen.
Kaffen har svage noter af solbær og en lille bitte note af citrus men det er svært imens kaffen er varm, da den har en stor kompleksitet. – Men desto koldere kaffen bliver desto mere udbredt bliver smagen af solbær, dog bebeholder kaffen sin kaffesmag.
I eftersmagen er der en anelse af karamel, denne karamel smag er måske grundlaget for den naturlige sødme. Det giver lige kaffen et ekstra pift.
Det er en kaffe, som passer godt til en cuppingen aften da den er anderledes pga. sin kompleksitet.

Jeg vil give den 4½ bønne ud af 5, se Cuppingskema El Salvador – cup of excellence.

Tilbage