Thoughts about coffee

Sådan er lattissima+

25 september , 2011 - af Rune - Kategori: Produkttest - Tags: , , ,

Jeg har tidligere omtalt Lattissima+ fra Nespresso, hvor jeg snakkede om hvad der var i pakken når man modtager denne maskine.
[singlepic id=535 w=320 h=240 float=center]

Men nu har Lattissima+ stået en rum tid på vores køkkenbord, og den har da pyntet en lille smule (den fås i forskellige farver), selvom den tager noget plads, som vi normalt bruger til noget andet. Lattissima+ har følgende mål:
Højde 24 cm, Bredde 16,5 cm og Dybde 30 cm, så den tager noget plads på køkkenbordet.

Lattissima+ kan lave 4 forskellige kaffe drinks, Espresso, Lungo, Cappuccino og Latté Macchiato. Hvilket den efter min meningen gør udmærket, selvfølgelig har den svært ved, at måle sig med rigtige kaffemaskiner, men resultatet er acceptabel, jeg har adskillige personer i min familie, som synes det er god kaffe. Og, ja det er bedre en filterkaffe!

Når man tænder for maskinen tager det lige omkring et minut, så er den klar til, at lave kaffe. Man putter nemt og bekvemt en kapsel i maskinen, trykker på knappen og vupti så har man kaffe.

I denne proces, skal man kun tage 3 valg, hvilken kapsel skal man vælge (hvilken kaffetype).
Derefter hvilke kaffedrink espresso, lungo, cappuccino eller latté macchiato, hvis man vælger en mælkedrik, så kan man vælge hvor meget mælkeskum man vil have i sin drik ved at dreje på knappen ovenpå mælkebeholderen.

Når man så har lavet sin kaffe, og sætter sig hen til morgenavisen, så skal man huske, at sætte mælkebeholderen i køleskabet igen, så mælken ikke bliver dårlig, og sætter sig fast i slangen i beholderen.
Dette er nye rutiner, fordi man har, jo, sat mælkekartonen tilbage i køleskabet, derfor kan man nemt glemme mælkebeholderen på Lattissima+ maskinen.
Hvis man glemmer, at slukke maskinen, så slukker den selv efter et par minutter.

Så det er en maskine, som passer til familien, som har travlt, som gerne bare vil have noget kaffe. Eller til personen som ikke har en indre barista i sig.
Jeg synes, at hvis man har sådan en maskine, skal man stadigvæk have en stempelkande fordi det tager langtid, at lave kaffe til 6-8 personer, når man har gæster. (Men jeg synes altid, at man skal have en stempelkande)

Alt i alt, er Lattissima+ en rigtig god maskine, som henvender sig til rigtig mange mennesker, den vil ikke passe til personen, som gerne vil have mere indflydelse på sin kaffe og som går med en lille barista i maven.

[slideshow id=25]

Udover dette, så har Lattissima+ fra Nespresso følgende specifikationer:

  • Watt 130
  • 0,9 liter vandtank, som sidder bagpå maskinen, og tages nemt af.
  • 0,35 liter mælketank, som kan skilles ad og komme i opvaskemaskinen.
  • 19 bar tryk til kaffe
  • Skummer
  • Energisparende funktion
Tilbage

11 kommentarer