Thoughts about coffee

Hvad drikker I?

12 september , 2011 - af Rune - Kategori: Mening - Tags: ,

Nu har jeg igennem snart et år her på bloggen, skrevet om hvilke kaffer jeg drikker.
Jeg kan godt lide den stærke kaffe, med gode smagsnuancer, som ikke er brændt ihjel af producenten. En formidabel kaffe for mig, skal udfordre mine smagsløg, kroppen, syrligheden, cremaen i toppen, eftersmagen, skal harmonere det skal spille max sammen.
Kaffen for er utrolig vigtig når man har spist en godt måltid mad, så skal man afrunde det efter min mening med en kop kaffe, som bidrager til helhedsoplevelsen, kaffen til kagen skal kæle for mine smagsløg. Samt det er vigtig, at se på hvordan bønnen er groet.

Hvilken kaffe drikker I der ude? Er det noget spændende kaffe jeg skal smage?

Tilbage

4 kommentarer


 1. sep 13, 2011
  8:00 am

  Kim Schulz

  Jeg skifter ofte bønner og har ikke én favorit. Min all-round bønne er fra Peter Larsen kaffe og er i virkeligheden en blanding mellem 2 af deres kaffer (half-half).
  Det er Nicaragua Fairtrade og
  Espresso Økologisk Fairtrade Etiopisk Mocca

  Dette giver mig både en afrundet bund med lidt citrus syre og nogle kraftige letbrændte noter. Cream er ikke perfekt, men over middel.

  Men der udover så prøver jeg egenligt meget ud fra hvad jeg læser bl.a. på denne side samt andre steder på nettet.

  alt godt,
  Kim Schulz

  • Rune
   sep 13, 2011
   10:01 am

   Rune

   Hej Kim,

   Mange tak for dit svar.
   Jeg synes du har ret i, at Peter Larsen laver en rimelig bønne:) Jeg burde næsten at anmelde den her på bloggen…
   Det er en spændende verden, at gå på opdagelse i denne kaffe verden!

   Hvis du støder på en spændende bønne så skriv endelig:)

   Mvh.
   Rune


   • nov 14, 2011
    8:42 pm

    Thomas

    Lidt sent, men jeg ville da gerne have nogen Larsen Kaffe anmeldelser.. specielt fordi at de efterhånden har en helt del. Mit nyeste kaffe indkøb er faktisk Larsens Etiopisk mocca, hvilken jeg finder ganske god. Jeg har ikke prøvet at blande den, men det lyder som et godt tip.

    Min normale kaffe er den røde fra Frellsens, hvilket jeg helt klart kan anbefale at kigge nærmere på. De kunne sikkert også bruge lidt PR. :)

    Ud over det, så eksperimenterer jeg lidt med hvad der ser spændende ud eller hvad jeg hører godt om. Jeg får en del foræret til højtider, dog mest fra Amokka og lignende.

    Jeg drikker også en del rød Merrild, men det er nu mest fordi at den bliver serveret, når jeg er på besøg hos bekendte.
    For blot et par måneder siden afsluttede jeg er halt år med Merrild Special, som jeg ellers ikke kan sige meget pænt om. Jeg havde undergået en medicinsk behandling, som havde den spøjse (og ubehagelige for alt anden end pengepungen) effekt, at den ødelage min smagssans. Den vendte dog tilbage, og jeg måtte give de sidste to poser væk.

    • Rune
     nov 15, 2011
     9:05 pm

     rune

     Hej Thomas,

     Det er aldrig for sent:) – Tak for tippet! Jeg vil se om jeg kan skaffe lidt Peter Larsen kaffe:)
     Hvad drikker du filter eller stempel eller hvorledes? Hvis du er til stempel så skal du næsten prøve den sidste bønne jeg anmeldte fra Davids Coffee Blend No. 1, det er en god kaffe!

     Rune

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.