Thoughts about coffee

Lavazza – Rossa

21 august , 2011 - af Rune - Kategori: Bønner, Espresso - Tags: , ,

[singlepic id=501 w=320 h=240 float=right]Lavazza har lavet en blend, som hedder Lavazza Rossa, som er et blend fra Sydamerika, som består af 30 % robusta og 70 % arabica. Hvilket strider lidt i mod de finger regler man har indenfor blend, da man normalt siger max 20 % robusta og 80 % arabica
Men igen, så stemmer det fint overens med den italienske kultur omkring kaffe, italienerne elsker espressoen stærk og med god crema, hvilket robustaen bidrager til.

Breaket:
Der er en dejlig duft af karamel og nougat i denne bønne.

Cuppingen:
Smager af karamel toppet med lidt nougat utrolig behageligt. Bønnen er herlig velafbalanceret, syrligheden er meget begrænset i den middelmådige krop.
Man kan ikke smage selve ristningen, hvilket jeg personligt synes er fantastisk. Det er nemlig en skam når producenten prøver, at gemme smagen af den egentlige bønne bagved en alt for hård ristning!
Denne karamel smag er særdeles fremtrædende igennem hele cuppingen.
Udfra ovenstående vil jeg give denne bønne
3½ ud af 5 bønner
 

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.