Thoughts about coffee

Brunch med Nespresso og Søren Stiller Markussen

15 august , 2011 - af Rune - Kategori: Andet, Latte art, Mælk, Produkttest - Tags: , , , ,

I fredags tog jeg med morgentoget til KBH nærmere bestemt Kødbyen og The White Room, for at høre om Nespresso’s nye maskine Lattissima+ og et foredrag af Søren Stiller Markussen omkring mælk.
Først var det serveret en fancy brunch, hvem der lavede den kan jeg ikke huske.
Temaet for hele brunchen var mælk. Netop derfor foregå dette arrangement i The White Room, blomsterne stod i mælk, og der hang små glasmælkekander på træerne og blomsterne i rummet. Maden var også bygget op over det hvide tema, mælk.

Efter brunchen holdte Niels Bille, landechef for Nespresso, et foredrag om deres nye maskine Lattissima+ og en undersøgelse omkring danskernes forhold til mælk (senere kommer der noget omkring denne undersøgelse).

Derefter holdte Søren Stiller Markussen, et foredrag omkring hvordan kaffe spiller sammen med mælk. Et rigtig spændende foredrag.

Søren Stiller Markussen snakkede omkring hvordan mælken spiller sammen med kaffen, og kom ind på en utrolig spændende detalje.

Jo højere syrlighed desto højere fedt procent i mælken, fordi syrligheden ødelægger strukturen i mælken når den er steamet.
Det hele skulle gerne harmonere med hinanden, og blive til en silkeblød fornemmelse i ganen.

Eks. En kaffe fra Brasilien, normalt har disse kaffer en lav syrlighed, skal komplementeres med en mælk med en fedtprocent på 1,5-2,5 % imens en kaffe fra Kenya gerne skal komplementeres med en mælk med en fedtprocent på 4,5 %.

Der udover skal man huske når man vælger mælk i det lokale supermarked, at undgå for gammelmælk, UHT mælk og tør mælk.

[singlepic id=450 w=320 h=240 float=center]

Men grundlæggende handler det om, at mælken skal harmonere med espressoen så det hele opnår en højere kulinariske oplevelse for den der drikker eks. cappuccinoen.
Så når man har fundet sin ynglings kaffebønne, skal der til, at eksperimenteres med, at finde den helt rette mælk, som spiller max sammen med netop denne bønne eller denne kaffeblanding.
Derfor skal jeg til, at eksperimentere med mælk og kaffe noget mere, det var en rigtig øjenåbner for mig og utrolig givende. Jeg var godt klar over mælkens betydning i forhold til kaffe, så nu springer jeg ud i denne verden omkring, at finde den helt rette mælk til kaffen.
Her neden under kan I se et slideshow med billeder fra i fredags.
[slideshow id=21]

Tilbage