Thoughts about coffee

Kaffeis variant

27 juli , 2011 - af Rune - Kategori: Bønner, Opskrifter - Tags:

Jeg har lavet en variant af min kaffeis. Jeg har brugt en Wild bonga Forest kaffebønne, fordi den smagte lidt af marcipan. Derudover har jeg brugt lidt galliano og orangestænger, fordi gallianoen er en vaniljelikør som passer godt til is og kaffe samt orangestængerne giver noget knas.
[singlepic id=434 w=320 h=240 float=center]

Opskrift

  • 1 dl. kaffebønner, som du kværner groft jeg brugte typen Wild bonga Forest
  • 6 dl. mælk
  • 200 g. lys muscovador sukker eller lys farin
  • 6 æggeblommer, brug de pasteuriserede
  • ¼ l. fløde
  • 2 stænger vanilje
  • 1 dl. galliano (så isen ikke krystalliserer)
  • En spsk. vodka (så isen ikke krystalliserer)
  • Orange stænger (chokolade)

Fremgangsmåden er den samme som ved kaffeis.

Start med at hælde den frisk kværnede kaffe over i en stempelkande, derefter varmer du mælken op, dog uden at den koger, samt under omrøring.  Hæld mælken over i en stempelkande, vent 4 min, og tryk ned på stempelkande (husk at rengøre stempelkande godt bagefter).

Imens piskes æggeblommerne og sukkeret sammen indtil det bliver til en lys masse i en skål.  Hæld kaffemælken over i skålen med æggeblommerne og sukkeret. Si blandingen tilbage i en gryde, og varm blandingen op i ca. 3-4 min, under svag varme, igen må blandingen ikke komme i kog og det skal være under omrøring.

Til sidst tilføjer vodkaen og gallianoen og orangestængerne,  derefter lader du blandingen køle af imens du rører i blandingen af og til.

Så skal blandingen fryses i ca. 2 timer. Før du tager isen ud, skal du piske fløden så den danner toppe. Derefter skal fløden vendes i blandingen.

Så skal isen fryses i 1 time, før du tager den ud, og pisker isen igen.
Derefter skal isen fryses 3-4 timer, før den er klar til at spise.

bon appetit

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.