Thoughts about coffee

Merrild den røde

22 juni , 2011 - af Rune - Kategori: Cupping, Produkttest - Tags: ,

Jeg har fået tilsendt 4 forskellige mærker af kaffe fra Merrild i Middelfart i forbindelse med kaffens uge, det ligger lidt tid tilbage. Men der har været så meget, men nu kommer anmeldelserne:)

  • Rød Merrild Mellemristet
  • Café Noir Mellemristet UTZ Certificeret
  • Café Noir CaféCru
  • Merrild Good Origin – 100% Nicaragua – En bæredygtig nyhed fra Nicaragua.

Før jeg anmelder kaffe fra Merrild, skal I lige have lidt facts omkring denne kaffeproducent.

Merrild kaffe blev stiftet af Møller Merrild tilbage i 1962, og har så i en årrække været en kæde af specialbutikker i Danmark, dog er der ikke flere specialbutikker tilbage. Nu producere de primært kaffe i Kolding. Tilbage i 1979 overtog hollandske Douwn Egbert danske Merrild. Så Merrild ejes i dag af en af verdens største kaffeproducenter.

Jeg vil cuppe disse 4 kaffer, og brygge dem som filterkaffe, fordi det er det de er produceret til, og jeg vil anmelde dem, som filterkaffe.

Som jeg skal afprøve den første kaffe jeg vil smage og anmelde her på cafezinho.dk er den meste kendte nemlig den røde Merrild. – Jeg tror det er en kaffe vi alle kender enten fra vores egen kaffe hylde, kaffekanden på arbejde eller hjemme ved mormor og morfar.
[singlepic id=409 w=320 h=240 float=center]

Rød Merrild er en filter kaffe.

[singlepic id=410 w=320 h=240 float=right]Breaket:

En flad fornemmelse ikke meget duft dog optræder der lidt friskhed af blomster i koppen

Cupping:

Den smag lidt af chokolade og jeg synes den er forholdsvis hårdt brændt selvom det er en mellemristning.
Der er ikke meget syrlighed i denne bønne, samt eftersmagen er meget neutral.

Filter:

Lidt kedelig i forhold til de andre kaffer fra Merrild. Der er en neutral smag uden for meget fylde mild efter smag, og ingen syrlighed.

Ud fra dette vil jeg give den 1½ bønne. Hvorfor mon vi danskere er så vilde mede denne kaffe? Og hvorfor bruger vi mælk i den?

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.