Thoughts about coffee

Rudolf Steiner kaffe – Balmaadi Estate

11 maj , 2011 - af Rune - Kategori: Cupping, Mikroristeri, Produkttest - Tags: , , ,

[singlepic id=336 w=320 h=240 float=center]
Jeg har fået tilsendt 5 gange 250 gram kaffe fra Øristeriet, den første kaffe jeg vil cuppe er Balmaadi Estate, Nilgiris O’Valley fra Indien.

[singlepic id=335 w=160 h=120 float=right]Balmaadi Estate er 150 år gammel grundlagt af en skotte John Ouchterloney
Denne kaffe gror i Tamil Nadu regionen i det sydlige Indien, kaffen gror fra 1200-1600 meter højde. Denne Balmaadi Estate kaffe vandt tilbage i 2004 og 2007 prisen for den bedste kaffe i Indien, så det er jo spændende, at hvad denne kaffe har at byde på, samtidig biodynamiske principper startet af Rudolf Steiner hvilket der ikke ses på mange andre kaffeplantager.

Betyder dette at det er en Rudolf Steiner kaffe? ;)

[singlepic id=337 w=320 h=240 float=right]Tilbage til selve cuppingen:
Når man breaker kommer der en mild men pirrelig nok duft frem af brændte jordnødder.

Når man smager på denne Balmaadi kan man smage omgang let ristet nødder som er let ristet i kanten. Balmaadien har en dejlig syrlighed og lækker fylde.
Der kommer en lille snert, af marcipan lidt inden i cuppingen, som tilføjer balmaadien lidt sødme, som passer godt til den lidt brændte nødde smag.
Den har noget skævhed over sig, hvad det ved jeg ikke rigtig, men denne skævhed er dragende.

Så jeg vil give den 4 ud af 5 bønner, fordi den har denne udefinerbare gode skævhed.

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.