Thoughts about coffee

Arabica

18 april , 2011 - af Rune - Kategori: Bønner - Tags: ,

Jeg har tidligere skrevet om robusta bønnen, men den bønnen som vi alle kender heder coffea arabica, meget af det kaffe som vi drikker i Danmark er af denne type.  Samt meget af verdens bedste kaffe er også af denne type, diverse espresso blanding indeholder også kaffe af typen arabica blandet op med lidt robusta.
Når man drikker kaffe støder man hele tiden på denne kaffe bønne det er en bønne alle kender;)
Det tager op til næste 7 år før coffea arabica træet er i sin bedste alder, træet gro bedst fra 1300 meter op til 1500 meter over havets overflade, man kan også godt finde træet højere og lavere end dette. Den kan holde til ca. 1-1.5 meter regnskyl og de har det bedst når der er omkring 20 grader.
Coffea arabica har det bedst hvis den har nogle skyggetræer omkring sig, den ikke står direkte i sollys. Coffea arabica kan bliver op til 12 meter høje, og når de blomster har de hvide blomster.

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.