Thoughts about coffee

Aeropress & Serrano

13 april , 2011 - af Rune - Kategori: Bryggemetode - Tags: , ,

[singlepic id=307 w=280 h=210 float=right]

Det er snart langtid siden, at jeg skrev først indlæg omkring Aeropress, så nu er det på tide, at jeg kommer med lidt input til hvordan denne fantastiske kaffebrygger virker.
Denne gang har jeg valgt, prøve den omvendte metode til aeropress, hvor stemplet vender omvendt af hvad man plejer og hvad der står i vejledningen.
En af grunden til, at en omvendte metode er super til, at lave kaffe er, at man på denne måde udtrækker mere kaffenoter fra bønnerne, og udvinder lidt mere olie til vandet.

 

Jeg har brugt 15 g. kaffe, af typen Serrano fra Cuba, en dejlig bønne.

Jeg havde en cubaner på besøg her i weekenden. Han kendte ikke til denne kaffe fra Cuba, så det er lidt spændende, at cubanerne ikke selv kender denne kaffe.

  • 15 g. kaffe, gerne frisk ristet og ny kværnet i en formalingsgrad imellem filter og stempel.
  • 200 g. vand
  • ca. 1 min og 20 sekunders trækketid

[singlepic id=309 w=280 h=210 float=right]

Man starter med, at samle stemplet og aeropress så stemplet sidder lige under 4 tallet. Hæld derefter 15 g. kaffe over i aeropressen. Så hælder du ca. 92 grader varmt vand ned så den bliver ½ fyldt, så rører du rundt, og til sidst hælder du det sidste vand i, så aeropressen er helt fyldt. Lad det hele trækker ca. 1 min, de først 20 sek. bruger du på første del.

Imens den trækker gør du filteret klar i holderen, det skal være vådt. Skru filteret på, og vend hele herligheden om, og pres direkte ned i et glas.

Så opnår du en lækker rund kop kaffe, uden så meget grums, som man kender det fra stemplekanden.

Denne omvendte metode er klart, at anbefale frem for den ”normale” metode.

[singlepic id=310 w=280 h=210 float=center]

Det er en nem måde, at lave kaffe på:-)
Husk på, at aeropressen snildt passer i kontorskuffen;)

Tilbage

4 kommentarer


  1. apr 13, 2011
    6:59 am

    Anne au Chocolat

    På TCC bruger de lidt andre mål :)

    • Rune
      apr 13, 2011
      7:02 am

      Rune

      Hey hey,
      Ja, jeg er godt klar over det:) – Jeg eksperimentere stadigvæk, jeg synes det er sjovt. – Har du selv smagt Aeropress?
      Det afhænger jo også af hvilken kaffe man brygger på:)


  2. apr 13, 2011
    8:35 am

    Anne au Chocolat

    Det er nemlig rigtig sjovt at eksperimentere :) Jeg drikker ofte aeropress på TCC (har drukket 4 af dem siden i mandags) og de fleste af mine (drenge)venner har også en eller to aeropress’er:)

    • Rune
      apr 13, 2011
      8:42 am

      Rune

      “Yes, thats the spirit!” Så burde du jo næsten selv have en aeropress…
      Det er en super måde, at lave kaffe på! Jeg nyder det virkelig:-)

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.