Thoughts about coffee

En artikel fra journalisthøjskolen

20 marts , 2011 - af Rune - Kategori: Andet, Mening, Sagt om kaffe - Tags: ,

I den forgangende uge blev jeg kontaktet af Helle Vedel Laursen, som går på journalisthøjskolen om jeg ville besvare et par spørgsmål omkring kaffe, da hun var ved at skrive en artikel om kaffe.
Hvilket jeg med det samme sagde ja til, selvfølgelig ville jeg det!  Helle stillede følgende spørgsmål market med fed skrift og mit svar står i kursiv.
Artiklen kan læses her

Hvad er dit forhold til kaffe?
“Hmmm… Mit forhold til kaffe, er gået fra noget jeg drak på
arbejde til min passion. En passion jeg bruger meget tid på, ikke
kun det, at drikke kaffe. Nej, hele den verden omkring kaffe er
utrolig interessant. Så man kan sige kaffe er min passion og
hobby! Jeg bruger denne fascinerende verden til at koble fra.”

Hvilken slags kaffe drikker dine forældre og er du gået i modsat
retning?
“Min forældre har altid drukket filterkaffe, så jeg er gået i den
helt anden retning. Efter jeg er startet med, at blogge og gå op i
kaffe, så er de begyndt, at drikke bedre kaffe. “

Hvad er ‘rigtig’ kaffe efter din mening?
“Det er et utroligt godt spørgsmål. Rigtig kaffe er ifølge mig, en
kaffe/bønne som udfordre mine smagsløg, en bønne som giver mig en
smags oplevelse. En kaffe, som ikke flader ud i munden, en kaffe
hvor man kan smage de forskellige noter. En kop god kaffe er ”mættede” hvis man kan sige det.”

Jeg kan se, at du i udgangspunktet mener at instant kaffe er
dårlig kvalitet, men også at produktionen af denne form for kaffe
skader kaffefarmerne. I hvor høj grad har det betydning for den
kaffe du drikker, at der er tænkt på kvaliteten, forarbejdningen
og dernæst prisen?
“Det har stor betydning, at kaffefarmerne har haft gode
arbejdsvilkår der med ikke sagt, at jeg kun drikker fairtrade. Nej
jeg går efter den gode bønne, og oftes hænger forarbejdningen og
kvaliteten sammen. Forarbejdningen skal være i orden ellers opnår
man ikke en god kvalitet! Men når man drikker kaffe af god
kvalitet, og der så samtidig er tænkt på de enkelte farmer, smager
kaffen bare det bedre!
Det nye ”sort” indenfor kaffe, er direct trading, altså hvor man
køber direkte hos farmeren. ”

Hænger pris og kvalitet sammen, når man skal købe kaffe?
“Ja, det må man sige. Men vi danskere er ikke gode til at give de
10-15 % ekstra for en langt bedre kop kaffe end vores filterkaffe.
Vi drikker hellere 5 dårlige koppper kaffe end 1-2 gode.
Så hvis vi vekslede den 5 kopper dårlig kaffe med 2 gode, ville vi
bruge de samme penge på kaffe.
Men også måde hvordan vi lave vores kaffe har en stor indvirkning
på hvordan kaffen smager. Opbevaringen har også en stor betydning.
(en side bemærkning, I Danmark sælger man kaffe, som er ristet op
til 2 år før sidste anvendelsesdato, hvis du smager en kaffe som
er ristet indenfor den mdr. så er det en helt anden kaffe.)”

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.