Thoughts about coffee

Kaffe biscotti

16 marts , 2011 - af Rune - Kategori: Opskrifter - Tags: ,

[singlepic id=271 w=200 h=150 float=right]Efter inspiration fra viskalspisenu.dk, har jeg i dag lavet biscotti med kaffe:-) Forskellen fra dem jeg har lavet til dem fra viskalspisenu.dk, er at jeg har tilføjet lidt mere kaffe samt mindre kardemomme og mandler.

Et twist kunne være, at tilføje lidt frisk vanilje eller chokolade stykker, man kunne også godt tilføje lidt tørret frugt. Det er kun fantasien der sætter grænser, det er selvfølgelig et plus, hvis man tilføjer noget som går godt sammen med kaffe.

Ingredienser til en dåse fuld

  • 1,5 dl rørsukker
  • 50 g smør
  • 2 stk æg
  • 4 dl hvedemel
  • 2 spsk knust kaffe (grunden til at det skal være knust, er at du kan smage kaffen som en slags crunch)
  • 1 tsk knust eller fint hakket kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 100 g smuttede mandler

Du skal først røre sukker og smør sammen, jeg har gjort det hele med en håndmikser, rigtig nemt og hurtigt.

Derefter tilføjer du æg, og rører/pisker igen med en mikser. Så skal du blande hvedemelet og knust kaffe (ikke kværnet! du kan knuse kaffen imellem 2 underkopper), kardemommen, bagepulver og salt i en skål så det hele bliver godt blandet sammen.
Så hælder du mel blandingen over i den første skål og rører igen, du kan stadigvæk godt bruge håndmikseren. Til sidst tilføjer du smuttede mandler og røre igen til du for en jævn og glat dej.

Så hælder du dejen ud på et melet bord, hvor du former 3 pølser, som skal over på en bageplade med bagepapir. Det hele varmer du ved 175 grader i 25 min, derefter tager du pladen ud og sætter ovnen til 150 grader. Imens skal du skære pølser i 1½-2 cm skråskiver fordel dem jævnt over hele bagepladen og bag dem igen i 20 min til de er helt tørre.

Den perfekte biscotti til kaffebordet.

Velbekomme

[singlepic id=270 w=320 h=240 float=center]

 

Tilbage

4 kommentarer