Thoughts about coffee

Etik og blogging

09 marts , 2011 - af Rune - Kategori: Andet, Mening - Tags: ,

Jeg har faktisk lige siden jeg startede denne blog tænkt over  om man, som blogger har et etisk kodeke. Hvilket jeg synes der vil være meget rart hvis der findes et sådan, men også så vi bloggere har en moralsk holdning til hvordan vi blogger? Bare fordi det er på nettet og vi alle kan gemme sig bag skærmen, så blogger vi vel ud fra et etisk kodeks eller en morale?

Under dette kom jeg forbi Louises indlæg omkring netop dette etisk blogging, jeg synes hun kommer ind på nogle af de rigtige ting.

  • Stå ved de indlæg du laver på bloggen
  • Vær opmærksom på, at når du blogger og kommentere, at det er i det offentlige rum
  • Tag ansvar for dine kommentarer og forbehold dig altid retten til at fjerne kommentarer, som ikke lever op til dine krav. (men så burde man give afsenderen besked, hvis det ikke er spam)
  • Sig ikke noget online/skriv, som du ikke ville kunne sige ansigt til ansigt.
  • Skriv kun en kommentar, når du er rimelig sikker på, at du ikke vil fortryde den senere.

Det var nogle, som burde leves efter på nettet og i blogland, har I andre?

Men, som blogger så skal man også være sig bevidst omkring hvordan man blogger eks. hvis der er blevet bedt om at anmelde et produkt, så skal man skrive det på bloggen eller markere det tydeligt. Så læseren ikke er i tvivl, om man er sponsoret eller ej:)

Når man så anmelder et produkt, så skal man anmelde det ærligt, så man fortæller andre læsere om dette produkt på en ordentlig måde, det fortjener både firmaet bag produktet og ens læsere.

Men grundlæggende handler det om, at man er tro til sig selv, og at man kan se sig selv og andre mennesker i øjnene.

Hvad tænker I der ude om blogetik og blogmoral?

Tilbage

8 kommentarer