Thoughts about coffee

Cubita

03 marts , 2011 - af Rune - Kategori: Cupping - Tags: , ,

[singlepic id=246 w=320 h=240 float=right]Jeg har tidligere omtalt cubansk kaffe, eller lidt historie omkring kaffe produktionen på Cuba. Jeg er så heldig, at jeg har fundet en lille butik i et stort indkøbscenter i Warszawa Polen, som sælger Cubansk kaffe, bønner og kværnet cubansk kaffe.
Så jeg har købt 2 poser med hjem fra Warszawa.
Den først bønne/kaffe jeg vil anmelde hedder Cubita, Cubita betyder lille Cuba, kan man dermed forventet, at smage lidt af det rigtige Cuba når man drikker denne kaffe? – Det siges, at dette er den mest populære kaffe på Cuba:)

Cuppingen:

Når man breaker denne Cubanske Cubita, kommer der en karamelagtig duft med en noter af noget frugt frem. Den første smag man møder i munden, er en dejlig stærk karamelsmag, samt man kan smage, at den er brændt forholdsvis mørkt. Den har en dejlig velafblanceret krop.  Men desto koldere koppen bliver desto bedre og mere fremtonende bliver smagen af karamel, brændtheden forsvinder stille og rolig i takt med, at koppen bliver koldere og koldere.

Jeg vil give den 4½ ud af 5 bønner fordi, det er en dejlig kop kaffe! Efter jeg havde cuppet denne bønne, skulle der laves en espresso med det samme:-)

[singlepic id=247 w=200 h=150 float=right]Espressoen havde en god crema i toppen, og espressoen var behagelig karamelagtig med en let sødme og et strit af citron! En super kop espresso.

Så som der er står på pakken, “Cuban best coffee”

Tilbage

14 kommentarer