Thoughts about coffee

Latté indekset

01 marts , 2011 - af Rune - Kategori: Kaffeøkonomi - Tags: , ,

Efter, at have været på ferie, og efter at have smagt lidt Starbucks kaffe, så er jeg kommet til, at filosofere lidt overprisen på kaffe, og om man kan sammenligne prisen på kaffe i forskellige lande. Derfor kom jeg til, at tænke på bic mac indekset, og det ledte mig hen på om der findes et kaffe indeks?

Ja, der findes faktisk et latté indekset, som er lavet af the Economist.

Det handler om, at se hvilken købe kraft de forskellige lande har i forhold til hinanden, både latté indekset, og big mac indekset fortæller samme historie for mange af valutaerne.
Grunden til, at man godt kan sammenligne kaffe på denne her måde, og købekraften er at Starbucks har samme formel på kaffe i hele verden. Der burde ikke være forskel på den kaffe man køber i New York og den man køber i Beijing etc.

Derfor kan man sammenligne købekraften i de forskellige lande.

Men døm selv, om et er en måde, at sammenligne købekraft på, jeg er ikke økonom.

Tilbage