Thoughts about coffee

Valnøddetærte sødet med kaffe

13 februar , 2011 - af Rune - Kategori: Opskrifter - Tags: , ,

I dag har jeg bagt tærte til min kones fødselsdag, jeg ville lave noget som man ikke for hverdag, og som jeg ikke har lavet før:-) Derfor stod den på valnøddetærte sødet med kaffe og touched af vanilje.

En nem og dejlig tærte, som skal pynte på humøret en kold søndag.

[slideshow id=11]

Ingredienser 1 tærte

  • 2 spsk. Kaffepulver (gerne frisk kværnet)
  • 1 ¾ dl ahornsirup
  • 25 blød gjort smør
  • 175 g lys farin
  • 3 æg
  • 1 tsk. vanilje essen
  • 115 g. valnødder,  måske har I brug for flere valnødder
  • Cremefraiche eller vaniljeis til serveringen

Til dejen passer til en 20 el. 22 cm tærte form:

  • 150 g hvedemel
  • Knivspids salt
  • 25 g flormelis
  • 75 g smør
  • 2 æggeblommer

Først laves dejen, man sigter mel, salt & flormelis ned i en skål, derefter tilføjer man de 75 g smør, som tern, dette er nemmeste, så massere man smøret ind i blandingen, så det kommer til, at ligne brødkrummer. Tilsæt derefter de 2 æggeblommer, og ælt dejen sammen, så den bliver fast og får en flot gul farve.
Rul dejen ind i film, og læg den på køl i 20 min.

Forvarm ovnen til 200 grader

Efter 20 min. ruller man dejen ud, så man kan putte den over en i 20 cm. tærteform. Ovenpå lægger du bagepapir med bagebønner, jeg bruger salt da jeg ikke har nogle bagebønner. Bage nu tærtebunden i 10 min, salten, fjern så papiret med salten, og bage i yderlig 5 min ved 200 grader.
Derefter tager du tærten ud, og skruer ned til 180 grader.

Imens man bager tærtebunden, kan du lave fyldet til tærten.

Hæld ahornsiruppen og kaffepulveret over en gryde og varm det op til næsten kogepunktet. Tag, siruppen af blusset og køl det ned til, så det kun lige er varmt. Bland smør og sukker i siruppen, og slå gradvist et efter et æggene i blandingen, rør rundt.

Derefter skal ahornsiruppen sies, så man kommer af med kaffepulveret, ned i en skål så putter du vanilje essen i.

Hvis I ikke har en si, som er fin nok til, at fange kaffepulveret, så kan I sagtens bruge en stempelkande, det bruger jeg fordi så er jeg sikker på, at der ikke kommer kaffepulver i tærten:) Men I skal bare huske, at gør den rent bagefter!

Så er fyldet til tærten færdig.

Nu kan du arranger valnødderne på tærtebunden, så de ligger side og side på tærtebunden. Hæld derefter forsigtigt fyldet ovenpå valnødderne. Nu bages tærten i 30-35 min, til den bliver let brun og fast.

Serveres med cremefraiche eller Vaniljeis

Velbekomme

Tilbage

2 kommentarer


  1. feb 13, 2011
    2:46 pm

    Newyorkerbyheart

    Tillykke med den og hvor lyder den lækker, den er skrevet på to-do-listen :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    • Rune
      feb 13, 2011
      6:44 pm

      Rune

      Ja, den er super lækker… Man skal bare passe på, at den ikke bliver brændt

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.