Thoughts about coffee

Risterens bibel

09 februar , 2011 - af Rune - Kategori: Anmeldelse, Bøger - Tags: , , , , , ,

[singlepic id=205 w=320 h=240 float=right]Dette her er min elskede opslagsbog når jeg skal riste kaffebønner. Det er en bog af en god tykkelse, her tænker jeg på alle jer, som ikke kan lide de helt tykke bøger, og så endda på engelsk.
Denne her bog  på engelsk, har nogle fagudtryk som er lidt svære, at forstå i begyndelsen men efter et kapitel eller to vænner man sig til denne kaffejargon.
Bogen starter ved det vigtigste : motivationen, hvorfor skal man riste selv derhjemme, så kommer bogen ind på noget historie. Derudover har denne bog mange sider omkring netop det at riste selv.

De forskellige måder hvorpå man kan riste bønnerne til de forskellige grader, midt i bogen er der en oversigt over netop dette. Denne oversigt, har hjulpet mig rigtig meget i min spæde start, som privat kaffe rister, jeg bruger stadigvæk denne oversigt når jeg rister.
Derudover er den en lille forklaring på de forskellige landes bønner, dette er en stor hjælp når man skal købe grønne bønner.
Denne bog er en super bog til, at få tip og andre informationer som ny kafferister. Jeg vil klart anbefale denne bog, hvis man rister eller skal i gang med at riste.
I skal huske på følgende ”Nothing influences the taste of coffee more than roasting” (uddrag fra bogen)

Jeg vil give denne bog 4½ bønne ud af 5 fordi den rammer det den skal, når man skal igang med, at riste, eller vil vide noget mere om denne verden. Den gode ved denne bog er, at den ikke skal læses fra ende til anden. Brug den som opslags bog, og hvis I vil så læs hvert kapitel for sig.

Tilbage

2 kommentarer