Thoughts about coffee

Er du kaffe afhængig?

07 februar , 2011 - af Rune - Kategori: Andet, Mening - Tags: ,

Hvem kender ikke følelsen af, at stå op en morgen og det første man skal have er kaffe! Hvem kender ikke følelsen af at komme på arbejde og noget, at det første man gør, er at lave en kop kaffe, eller tage fra kanden? Der er mennesker der ikke kan klare sig igennem dagen uden at drikke en hel spand kaffe.

Dette kan man kalde kaffe afhængighed eller koffein afhængig, der er nogen der kan stoppe fra den ene dag til den anden med, at drikke kaffe. Imens andre ikke kan stoppe med deres kaffe fix.

Et af de først steps på vej mod at blive kaffeclean er at man sikrer sig at man sover nok i løbet af natten. Fordi man kan, ikke bruge kaffen som det daglige overlevelses fix imod søvn. Når man så føler man har brug for kaffe, skal man fortælle sig selv, at man som person er god nok uden kaffe fixet.

Hvis man så absolut har brug for kaffen, skal man prøve, at se om man kan sætte noget andet i stedet for, eks. vand, te, kakao etc.

Samtidig skal man skære ned på sit kaffeforbrug. Man kunne starte med, at lave en koffeinfri kaffe, som man drikker hver anden kop, og så  langsomt trappe sig ud af koffeinen, og derefter trapper man ned fra kaffen.

Når man så er kaffe fri, eller er nede på et meget lille niveau kan man opleve følgende:

Caffeine withdrawal makes you feel like you have no energy. You may also experience a persistent headache, irritability, difficulty concentrating, depression and even flu-like symptoms may occur. Take lots of vitamin C, B-complex, calcium, magnesium and niacin supplements. If you are uncertain of the dosage, check with your doctor.” (dailyshotofcoffee.com)

Men man skal huske på, at koffeinen i mindre doser ikke er slemt, og at man skal se på sig selv og/eller spørge sine omgivelser om de mener man er afhængig af kaffe og om det påvirker en.

Grundlæggende handler det vel om den velværdfølelse man selv har. Så lang tid man ikke erstatter søvn med kaffe over længere perioder, går det godt nok. 

Tilbage

3 kommentarer