Thoughts about coffee

Aeropress & ZOÉGAS Prezzini

05 februar , 2011 - af Rune - Kategori: Bryggemetode - Tags: , ,

Det kan være der er nogen der har læst mit indlæg omkring Aeropress tidligere her på bloggen. Nu har jeg eksperimenteret et par gange, og synes at Aeropress laver en habil kop kaffe.

I dag har jeg prøvet, at bruge kaffen fra ZOÉGAS Prezzini, som er en kaffe som skal bruges til stempelkande, jeg synes kvaliteten af denne bønne når man bruger den på Aeropress frem for til stempelkande bliver meget højere. Der er flere rene smagsnuancer end hvis du bruger den på stempel, og selve kaffe bliver meget renere stort set ingen grums i koppen.
Så denne stempelkande bønne ZOÉGAS Prezzini, kan nemt bruges til Aeropress, men kvaliteten af din kop kaffe bliver bedre hvis du bruger frisk kværnet kaffe.

Da jeg lavede denne ZOÉGAS Prezzini på Aeropress var mit udgangspunkt denne vejledning lavet af Sigfrieds kaffebar i Århus. Jeg brugte 2½ måle skeer, og fyldte vand i op til tallet 4 på Aeropressen.

Jeg synes når man laver det på denne måde, så kommer smagen bedre til udtryk. Hvis I har muligheden for, at prøve denne Aeropress så gør det! Det er en sand fornøjelse!

Tilbage

4 kommentarer


 1. feb 5, 2011
  12:08 pm

  Newyorkerbyheart

  Hmm, måske jeg skulle investere i sådan en engang :-)

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

  • Rune
   feb 5, 2011
   12:43 pm

   Rune

   Ja, hvorfor ikke? Det er et billigt og godt alternativ…

   God weekend
   Rune


 2. feb 14, 2011
  10:07 am

  Thomas Jean Nielsen

  Der er så mange måder at brygge kaffe på, så jeg havde ikke meget til overs for Aeropress, bare endnu en sjov måde at brygge kaffe på.

  Men nu har jeg læst lidt om den, den vil jeg også prøve! :-)

  • Rune
   feb 14, 2011
   5:36 pm

   Rune

   Hej Thomas

   Jeg synes det er en spændende måde, at lave kaffe… Hvis man læser lidt om Aeropressen, så kan man lave en super god kop kaffe:)
   Jeg var på et kaffekursus i Ålborg hvor de snakkede godt om denne måde, at brygge kaffe på!

   Så jeg synes helt sikkert, at du skal prøve den fordi den sætter ens teknik på prøve, der er flere parametre man kontrollere frem for stempel, også giver det en renere kop kaffe, mindre grums.

   mvh.
   Rune

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.