Thoughts about coffee

Stormen på Bastillen

03 februar , 2011 - af Rune - Kategori: Historie, Sagt om kaffe - Tags: ,

Hvis man ser det store billede så er denne udtales fra partisanen Ukers ikke alene, omkring at kaffe kan vælte diverse tyranner og andre diktatorer. Kaffen har haft en større indflydelse end man lige går og tror. Tilbage i 1789 var det med afgang fra Café Foy i Paris, at de drog mod Bastillen for at vælte den daværende franske konge Ludvig d. 14.

Grunden til, at folk begyndte at bruge diverse cafeer til, at samles, kan skyldes at det var stedet hvor borgerskabet kunne samles i det daværende samfund.
Stedet hvor man kunne komme til orde, uden at være påvirket af alkohol og det var stedet hvor borgerskabet kunne komme uden de blev set skævt til. Tidligere i historien var kaffehusene blevet omdrejningspunktet for mange mennesker da det var blevet socialt acceptabelt at gå på kaffehus.

Omkring 1645 i Italien, begyndte italienerne at drikke kaffe, men ca. samme tid var der nogle fanatiske præster, som mente at kaffen var satans drik, og denne drik blev givet til satans følge: Muslimerne, så derfor skulle den daværende pave udstede et dekret, at kaffe var satans værk.
Men efter paven havde smagt denne drik udtalte han at denne eliksir kunne umulig være satans værk. Så i stedet for, at udstede et dekret velsigende han drikken, og gjorde den til en del af kirken.

En anden sjov lille note omkring kaffe er: ”Kaffen blev betegnet som tænkernes og skakspillernes mælk”.

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.