Thoughts about coffee

The indian way of coffee….

24 januar , 2011 - af Rune - Kategori: Espresso - Tags: , , ,

Sidste sommer var jeg sammen med min dejlige kone, et smut i Tamil Nadu Indien, for at besøge en fælles veninde. En fantastisk tur til et fantastisk land. Jeg havde både kaffekopper og kaffe med hjem, se hvilken kaffe her.
Men i Indien, drikker man kaffe på en lidt anden måde, end man gør her i Europa og Danmark.
Når man får serveret en kop kaffe i Indien bliver den serveret i 2 kopper en tumbler og dabarah. Kaffen er  i tumbleren, og så bruges dabarahen som underkop, kaffen er også serveret med mælk (helst sødmælk) og sukker.
Man kan ikke bare drikke kaffen med det samme, man hælder fra tumbleren over i dabarahen og tilbage igen, et par gange. Så mælken, kaffen og sukkeret bliver blandet. Når man blander kaffen på denne måde, bliver mælken også luftig, lidt lige som vi kender det fra cappuccinoen. Samt kaffen hurtigere bliver en temperatur hvor man kan drikke den.

Når man så endelig skal drikke kaffen kan man enten drikke den fra dabarahen eller tumbleren, det er lidt lige meget.

Indgredienser 1 kop

  • En espresso
  • 2 tsk. rørsukker
  • varm sødmælk
  • 1 dabarahen
  • 1 tumbler

Velbekomme

[nggallery id=6]

Tilbage

Én kommentar