Thoughts about coffee

Det gammeldaws dryp….

21 januar , 2011 - af Rune - Kategori: Bryggemetode, Grej - Tags: ,

[singlepic id=136 w=320 h=240 mode=watermark float=right]Til dem der ikke kan klare sig uden filterkaffe, så er der en alternativ måde end filterkaffemaskinen.
Man kan bruge et gammeldaws drypfilter, som man kender fra spejder turen.
Det er et ganske godt alternativ til kaffemaskinen, og så koster det næsten ingenting, hvilket er et plus. En af de store grunde hvorfor det er bedre end kaffemaskinen, er at vandet bliver varmet op til 92-94 grader.

Det bedste er, at bruge frisk kværnet kaffe, det skal kværnes fint, fordi vandet har kort tid i forbindelse med kaffen. Du skal bruge 55g kaffe pr. liter vand, dog kan dette justeres efter smag.

Igen nå du laver kaffe på denne måde, skal vandet koge, og så skal det lige stå 30 sek. Så temperaturen falder til 92-94 grader (lige som stempelkande).
Imens vandet koger hælder du den kværnede kaffe over i drypfilteret, ryst filteret ganske let så kaffen fordeler sig jævnt, sæt filteret over på den forvarmede termokande. Så kan du hælde vandet over kaffen.

Du starter med lidt vand, så kaffen ”blomstrer” op, derefter hælder du stille og roligt det sidste vand over kaffen.
Så venter man bare til, at vandet er løbet igennem drypfilteret, en nem og ligetil måde, at lave en god kop kaffe på.

Velbekomme

Igen, husk, at rengøre dit kaffefilter regelmæssigt, da der sætters sig olierester på filteret.

Tilbage

6 kommentarer