Thoughts about coffee

Det gammeldaws dryp….

21 januar , 2011 - af Rune - Kategori: Bryggemetode, Grej - Tags: ,

[singlepic id=136 w=320 h=240 mode=watermark float=right]Til dem der ikke kan klare sig uden filterkaffe, så er der en alternativ måde end filterkaffemaskinen.
Man kan bruge et gammeldaws drypfilter, som man kender fra spejder turen.
Det er et ganske godt alternativ til kaffemaskinen, og så koster det næsten ingenting, hvilket er et plus. En af de store grunde hvorfor det er bedre end kaffemaskinen, er at vandet bliver varmet op til 92-94 grader.

Det bedste er, at bruge frisk kværnet kaffe, det skal kværnes fint, fordi vandet har kort tid i forbindelse med kaffen. Du skal bruge 55g kaffe pr. liter vand, dog kan dette justeres efter smag.

Igen nå du laver kaffe på denne måde, skal vandet koge, og så skal det lige stå 30 sek. Så temperaturen falder til 92-94 grader (lige som stempelkande).
Imens vandet koger hælder du den kværnede kaffe over i drypfilteret, ryst filteret ganske let så kaffen fordeler sig jævnt, sæt filteret over på den forvarmede termokande. Så kan du hælde vandet over kaffen.

Du starter med lidt vand, så kaffen ”blomstrer” op, derefter hælder du stille og roligt det sidste vand over kaffen.
Så venter man bare til, at vandet er løbet igennem drypfilteret, en nem og ligetil måde, at lave en god kop kaffe på.

Velbekomme

Igen, husk, at rengøre dit kaffefilter regelmæssigt, da der sætters sig olierester på filteret.

Tilbage

6 kommentarer


 1. dec 7, 2011
  10:49 pm

  Anders

  Hvor kan man købe disse?

  Er på jagt efter nogen, og fik at vide man kune få dem i Ikea, men åbenbart ikke længere…

  Anyone?


 2. dec 18, 2011
  6:24 pm

  Tina

  Kan se det er et gammelt indlæg.
  De kan købes i føtex…men det har Anders sikkert allerede fundet ud af;-). Ellers har jeg to liggende og giver gerne det ene væk.


 3. nov 6, 2012
  2:23 pm

  Janni Pedersen

  Uhhh den her metode er min foretrukne. Jeg har eget op til flere stempelkander men formår simpelthen ikke at blive gode venner med dem.

  Herhjemme er fast ritual at sætte koldt vand over i kedlen, male de friske bønner (indkøbt i tyskland hvor min oplevelse er at man går mere efter den runde smag) putte ubleget filter i tragten, bønner i og så breder den liflige duft sig i køkkenet. Jeg brygger pr definition en stærk kaffe og foretrækker derfor en afrunde note uden for megen bitterhed. derefter kommer der så mælk i ;)

  og ja for mig er mælken et must da min elskede kaffe ellers giver mig for mege mavesyre. så kvalitetskaffe med mælk er det jeg labber i mig.

  har du forresten testet nogen af de blandingskaffer der er med halv decaf og halv alm kaffe? prøvede en fra tyskland der hed balance og blev positivt overrasket må jeg erkende. der var fylde trods det at halvdelen af bønnerne havde været igennem decaff processen

  MVH Janni Pedersen
  som også har kaffekværn med på teltferie ;)

  • Rune
   nov 8, 2012
   10:56 am

   Rune

   Hej Jannie,
   Og velkommen til mit kaffeunivers.
   Først vil jeg sige, at jeg tager hatten af for, at du har kaffekværnen med på teltferie! – Det er god stil!
   Ellers så har jeg ikke smagt disse blandingskaffer, fra Tyskland, men ved du hvor de købes? Da jeg snart skal et smut til Tyskland igen…

   Dejligt, at der er nogen der stadigvæk holder fast i de gamle dyder;) Har du ellers overvejet Aeropresss?

   Et lille tip, “Hæld varmt i gennem filteret før du putter de frisk kværnet bønne i, det er fordi filteret afgiver smag til kaffen”

   Men igen velkommen til:) Håber du vender tilbage igen og igen:D

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.