Thoughts about coffee

El Diamante

12 januar , 2011 - af Rune - Kategori: Cupping, Lande info - Tags: , , ,

Her til formiddag cuppede jeg min første kaffe fra El Salvador, El Diamante.
[singlepic id=130 w=320 h=240 float=center]

Kaffen i El Salvador har på samme måde, som i så mange andre lande, spillet en stor stor rolle i deres økonomiske udvikling, forskellen imellem El Salvador og andre lande, er at de har klaret sig uden hjælp. Det vil sige, at de hverken har fået økonomisk eller teknologisk hjælp til, at opbygge deres kaffe produktion. I året 2009/2010 producerede El Salvador 140.000 60 kg. sække hvilket gør dem til en af de mindre kaffe producerende lande i verden.

Kaffen El Salvador Diamante er en nøddekaffe, så en kaffe til nødde elskerne derude.
Når man breaker den får man duften af nødder i næsen med micro undernoter af chokolade. Smagen bygger på nødder med en behagelig eftersmag. Kaffen har en god struktur fordi den starter med en stærk nøddesmag og ender ud i en mellem krop, med en rund finish.
En karakteristisk kaffe fra Sydamerika, men en af de bedre efter min smag.

Jeg vil give den 3 bønner for smagen, og 1 for den gode struktur og opbygningen af kaffen, 4 ud af 5 bønner. Måske er det lidt for højt, men jeg synes den er formidabel af en kaffe fra Sydamerika at være.

Tilbage

2 kommentarer