Thoughts about coffee

Kopi Luwak og Indonesien

05 januar , 2011 - af Rune - Kategori: Andet, Lande info - Tags: , , , , ,

Nu har jeg endelig muligheden for, at smage på kaffen kopi luwak, som jeg tidligere har omtalt som Crappuccino, der kommer en kammerat forbi i morgen med 100 g. af denne bønne. Det bliver lidt spændende, at cuppe denne kopi luwak, og se om den passer til fordommene eller det er den luksus kaffe alle snakker om.
Men som sagt, så kommer kopi luwak  fra Indonesien, så her er lidt om Indonesien, som kaffeland.
Indonesien er verdens 3 største kaffe producerende land efter Brasilien og Vietnam, de producerer omkring 9.600.000 sække kaffe pr. år, heraf eksporterer de 7.700.000 sække. Men der er stadigvæk et godt stykke vej op til både Vietnam og Brasilien. De producerer henholdsvis dobbelt og 5 gange så meget kaffe, som Indonesien.
Kaffen i Indonesien er primært groet på Sumatra, ellers gror der også kaffe på Kalimantan, Bali, Papua, Sulawesi, Bali og Flores, er de steder som vi kender i DK, men der gror skam også kaffe andre steder i  Indonesien.
Her er en oversigt over hvordan kaffen smager fra Indonesien.

  • Sumatra – intens smag, med kakao, jord og tobak noter
  • Java – god, tung krop, med en holdbar finish og urteagtige noter
  • Bali – sødere end andre indonesiske kaffer, med nødde og citrus noter
  • Sulawesi – god sødme og krop, med stærke krydder noter
  • Flores – tung krop, sødme, chokolade og tobak noter
  • Papua – tung krop, chokolade, jord, og krydret finish

Hvis I vil læse mere om indonesisk kaffe, så kan I læse videre på The Specialty Coffee Association of Indonesia

Tilbage

2 kommentarer