Thoughts about coffee

Muskat som kaffe krydderi?

26 december , 2010 - af Rune - Kategori: Espresso, Opskrifter - Tags: ,

Mexico har mange spændende ting blandt andet har de en kaffe drink, som er ny, og den er primær til de personer, som har en sød tand, hvilket jeg tror er de fleste af os;)
I daglig tale kaldes det for mexicansk kaffe – Det er en dejlig drik, som er bygget op over mørk chokolade. Her skal I være obs, det skal være god chokolade gerne fairtrade.
Det at den er bygget op over chokolade gør,  at det er en rigtig vigtig drik. En drik der passer godt til dagene med sne, kulde og lange gåture i skoven.
Det som jeg synes der gør denne drik utrolig spændende, og lidt atypisk er, at der er muskat i toppen. Muskaten i toppen giver kaffen et lille twist,  som jeg ikke tidligere er stødt på. Det gør den bare helt perfekt:)

Ingredienser til 4 personer

  • 1½ dl. fløde
  • 100 mørk chokolade min 60 %
  • 7 ½ dl. stærk kaffe
  • Lidt revet muskat

Du starter med at piske fløden stiv. Derefter smelter du chokoladen i et vandbad, når chokoladen er smeltet, hælder du kaffen i og rører omhyggeligt rundt. Når hele blandingen er rørt godt igennem hælder du det op i 4  kopper, putter en klat flødeskum i toppen, drys lidt revet muskat over (ikke for meget). Jeg har pyntet min kop med lidt appelsin skræl (dette er smag og behag)

Velbekomme

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.