Thoughts about coffee

Kaffe is:)

02 december , 2010 - af Rune - Kategori: Bønner, Opskrifter - Tags: ,

En anden god kaffe dessert vil være en god kaffe is. Når du laver din kaffe is, og gerne vil have den gode smag af kaffe, skal du bruge frisk ristede kaffe bønner og de skal være frisk kværnet. Til denne kaffe dessert, har jeg brugt bønnen Brasilien Fazenda Rainha Yellow Bourbon, læs her .

Du skal bruge

  • 1 dl. kaffebønner, som du  kværner groft.
  • 6 dl. mælk
  • 200 g. lys muscovador sukker eller lys farin
  • 6 æggeblommer, brug de pasteuriserede
  • ¼ l. fløde
  • 2 stænger vanilje
  • En spsk. vodka (så isen ikke krystalliserer)
  • Lidt hakket chokolade (du kan også undvære)

Start med at hælde den frisk kværnede kaffe over i en stempelkande, derefter varmer du mælken op, dog uden at den koger, samt under omrøring.  Hæld mælken over i en stempelkande, vent 4 min, og tryk ned på stempelkande (husk at rengøre stempelkande godt bagefter).

Imens piskes æggeblommerne og sukkeret sammen indtil det bliver til en lys masse i en skål.  Hæld kaffemælken over i skålen med æggeblommerne og sukkeret. Si blandingen tilbage i en gryde, og varm blandingen op i ca. 3-4 min, under svag varme, igen må blandingen ikke komme i kog og det skal være under omrøring.

Til sidst tilføjer du en spsk. vodka og den hakkede chokolade,  derefter lader du blandingen køle af imens du rører i blandingen af og til.

Så skal blandingen fryses i ca. 2 timer. Før du tager isen ud, skal du piske fløden så den danner toppe.
Derefter skal fløden vendes i blandingen, før du blander fløde i, skal du skrabe vaniljekornene ud og hælde dem i fløden.

Så skal isen fryses i 1 time, før du tager den ud, og pisk i isen igen. Derefter skal isen fryses 3-4 timer, før den er klar til at spise.

Så har du en god kaffeis til dessert, eller som tilbehør til en drink en varm sommeraften.

Velbekomme.

Tilbage

2 kommentarer