Thoughts about coffee

Usårligheden findes ikke hos bæret

01 december , 2010 - af Rune - Kategori: Andet, Historie - Tags:

Kaffetræet og dermed kaffebæret er utrolig sårbar. Der findes omkring 850 insekter der ”elsker” kaffetræet og bæret. Det værste af dem alle er kaffeborebillen, broca del cafeto, som gnaver sig ind i kaffebæret og ligger sine æg. Dette har den konsekvens at bæret går i forrådnelse.

Man prøver, at bekæmpe disse insekter på kemisk vis og naturlig vis, der eksperimenteres stadigvæk på at finde en måde hvorpå man kan bekæmpe insekterne på den bedst naturlige måde, så man undgår sprøjtegift.

Derudover er kaffetræet utrolig udsat når det kommer til vejret, der skal ikke meget til, et par kulde grader i et par timer er nok til at ødelægge flere hundrede tusinde kilo kaffe. Orkaner er også noget der rammer kaffetræet eks. mistede Nicaragua omkring 30 % af deres høst da orkanen Mitch passerede i 1998. – Disse ting er selvfølgelig med til, at bestemme prisen på den kaffe vi alle drikker.

Så træet er ikke usårligt! – Desværre

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.