Thoughts about coffee

Ristningsprofiler

28 november , 2010 - af Rune - Kategori: Andet, Bønner - Tags: , ,

Når man rister enten på sin egen rister eller i ovnen så har graden af hvordan man rister noget at sige i forhold til smagen.

Samt hvis man skal præsentere sin kaffe eller sælge den så er det vigtig at vide hvordan man har ristet sin kaffe. Men også hvis man køber kaffe ude i byen, er det vigtigt at forholde sig til hvordan ens kaffe er ristet. Der er mange der mener, hvis kaffebønnen er hårdt ristet er det for, at skjule noget, eks. dårlig kaffe eller at der ikke er kvalitet nok i lige netop denne bønne, man ser tit at konsum kaffe er ristet forholdsvist hårdt sikkert fordi at det ikke er super kvalitet. Men samtidig er det op til hver enkelt bønne hvordan de skal ristes for at få det optimale ud af netop denne bønne.

Risteprofiler:

Silver City
Meget lys ristning bønnen har ikke mistet meget farve er  lysebrun, ristningen stoppes ved 1. pop, typisk til stempelkande. Bønnen er stadigvæk tør i overfladen.

City
Farven er stadigvæk lys i det, medium brunlig mørk, ristningen stoppes lidt efter 1 pop. Typisk til stempelkande. Bønnen har nu en let olieret overflade.

Full City
Her er farven på bønnen ændret til en mørkebrun farve, ristningen stoppes lige før 2 pop. Giver typisk en mere karamel og chokolade agtig smag. God til moccakande, stempel og espresso

Full City +
Meget mørk ristning af bønne, god til espresso og moccakande

Derudover findes der mange profiler, ind imellem alle disse her som jeg ikke vil komme ind på. Samt hvordan man kategoriserer dem afhænger også af hvor i verden man befinder sig. Det at riste er ikke bare lige til. – Dog er det utroligt spændende:)

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.