Thoughts about coffee

Crappuccino

26 november , 2010 - af Rune - Kategori: Andet, Mening - Tags: , , ,

Idag i Berlingske tidende kan man læse om Crappuccino også kaldet Kopi Luwak, en kaffe hvor bønnen er gået igennem fordøjelsessystemet på et kattelignende dyr fra Indonesien.
Det er verdens dyreste kaffe det koster ca. 300 kr. for en kop kaffe, men er det så det værd? Der er nogen forskere der mener, at fordi bønnen er gået igennem fordøjelsen på dette dyr, har den ændret sig kemisk. Det vil sige, noget af bønnens syrlighed er blevet mindre.
Jeg var afsted til et kaffe kursus i tirsdags, hvor der blev spurgt netop til denne kaffe. Baristaen svarende noget i stil med ”This coffee is made by shitty people, for shitty people”, det var noget han havde hørt andetsteds fra.
Jeg undrer mig bare over, hvordan denne ide er opstået? Er kaffefarmeren gået rundt i Indonesien, og kigget på sine kaffetræer, og stødt på denne ”lort” fra dette dyr. Så har han tænkt, ”hvad mon der sker hvis man renser denne lort, og laver den til kaffe”. Jeg undrer mig bare over hvor denne ide kommer fra.
Det kan godt være kaffen er god ifølge mange mennesker, men for 300 kr. pr. kop kan man købe meget meget andet rigtig fantastisk kaffe.

Og hvis kaffen har fået øgenavnet Crappuccino, så er der måske noget om det;)

God weekend

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.