Thoughts about coffee

Kaffe terminologi

25 november , 2010 - af Rune - Kategori: Cupping - Tags: ,

Når man prøver at cuppe kaffe findes der et ordforråd på samme måde, som når man prøvesmager vin, øl, whisky etc.
Her vil jeg komme med nogle af ordene, ikke alle ord, fordi det kan jeg slet slet ikke! Man skal huske på at der ikke er noget rigtig og forkert (efter min mening). Dette siger jeg fordi, at smag jo er relativ. Men spring ud i det og prøv at beskrive kaffe.

  • Afrundet, kaffen er velbalanceret
  • Blød, kaffe er meget blød i smagen, minder måske lidt om vin…
  • Citronagtig, smager og dufter en lille smule af citron
  • Frugtagtig, indholder noter af citrus, bær, ribs etc, samt der er en syrlighed i kaffen.
  • Gæret/ristet, Minder om ubagt rugbrød
  • Karamel, Sød smag kan minde om karamelliseret sukker
  • Nøddeagtig, har noter af nødder
  • Maltagtig, har noter af maltet byg

Dette er bare nogen af de ord man sætter på kaffe når man smager på den, så cup jeres kaffer og sæt ord på dem! Det er slet ikke så farligt:)

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.