Thoughts about coffee

Cupping hvordan?

24 november , 2010 - af Rune - Kategori: Cupping, Vejledning - Tags:

Når man skal prøve at cuppe, så inviter vennerne over en aften og sig de skal til cupping aften. Det kan der blive en rigtig hyggelig og sjov aften ud af.
Aftnen kan eks. starte med cupping af kaffe også slutte af med et par flasker gode vine. Opskriften på den gode aften;)
Du skal bruge følgende til en cupping aften:
Min. 2 kopper af samme størrelse, et kaffemål, en ske (eks. cuppingske, eller en spiseske), et glas vand til at skylle ske i, en spand til at spytte ud i (behøver du ikke),  og så selvfølgelig nogle kaffeprøver.

  • Du skal som minimum smage på 2 forskellige kaffer, så du kan  sammenligne lidt.
  • Den kaffe du cupper, skal være mellem malet lidt tættere på det filter malet, de proffesionelle renser kværnen fra gang til gang på grund af smagen af den forrige kaffe
  • Brug den samme mængde kaffe pr. kop, ca. 8 g/ 1 spsk pr. 1½ dl. vand. Det svare til ca. 12 g. pr. kop
  • Hæld vandet ned over den kværnede kaffe, vandet skal ikke være helt kogende, men næsten. Du må ikke røre rundt i koppen, vent 4 min.
  • Bryd skorpen af kaffegrums ved hjælp af skeen, du skubber langtsom skeen ned igennem kaffegrumset som en cirkel bevægelse dette gør du 3 gange, samtidig med, at du dufter med næsen helt nede i koppen
  • Så kan du skimmekaffe ved hjælp af 2 skeer der drejer modsat hinanden fjerne det sidste grums med skeen.
  • Her efter tager du en skefuld kaffe op til munden og slubrer det i dig, du må gerne larme. Derefter kører du det rundt i munden et par sekunder. Du spytter det hele ud i spanden.
  • Så skriver du alle dine smagsindtryk ned og skyller skeen så den bliver ren.
  • Så er det bare at se hvor meget forskelligt i kan få ud af den samme kop kaffe :-)

Når man cupper så gør det ikke noget, at den bliver kold. Når den bliver kold så kommer der andre smags udtryk frem, det vil sige at kaffen udvikler sig.
Når I cupper så husk på I skal gøre det med en god bønne, som er velristet det giver den bedste smag.

Jeg tror på, at I får en fantastisk aften med, at starte ud med at prøve diverse kaffer!

Her er et eks. på en cupping

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.