Thoughts about coffee

Robusta

18 november , 2010 - af Rune - Kategori: Bønner - Tags: , , ,

Jeg ved ikke om I kender kaffen af typen Robusta eller Cenephora. Dette er en utrolig stærk kaffesort, den vokser lavere end normalt og så kan den holde til meget mere regn, op til 3 meter regnskyl. Den kræver fra 24-30 grader for, at kunne vokse. Disse bær fra Robusta træet plukkes som regel ved hjælp af håndkraft, dog kan man i Brasilien plukke dem ved hjælp af maskiner, dette skyldes at terrænet er mere jævnt.

Selve smagen er meget bitter, der er ikke mange, hvis overhovedet nogen, der drikker denne bønne rent. Typisk så bruges den i espresso blends, fordi den giver en god crema i toppen. Men ellers så bruges den i vores filterkaffe blends, tror jeg. Det er derfor at Vietnam har en vildt stor produktion af netop robusta, den er også billigere at producere end andre kaffe sorter.

Grundlæggende er det ikke en elsket bønne, jeg har dog lidt stående til at lave espresso blends, til at give disse noget kant.

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.