Thoughts about coffee

Opbevaring – Ristet del 2

16 november , 2010 - af Rune - Kategori: Bønner - Tags: , , ,

Nu kommer 2 del i serien omkring hvordan man skal opbevare sine kaffebønner, nu er vi kommet til hvordan man opbevarer ristede bønner. Når man har ristet sine bønner, gælder også dem man køber i byen, er måden hvorpå man opbevarer sine bønner rigtig vigtig, gør man det helt forkert eks. en åben pose, mister man alt for meget smag og nydelse af sine bønner.
Man skal huske, at der er mange mennesker i denne verden som har en mening omkring hvordan man skal opbevare sin kaffe dette er min mening omkring dette.

[singlepic id=41 w=320 h=240 float=right]Når man har ristet sine kaffebønner ligger man dem i en ventilpose som har en envejsventil, som lader CO2 kommer ud af posen men ingen luft ind. Jeg ved f.eks. at Irma sælger noget af deres kaffe i ventilposer:)
Når man har ristet sine bønner er der nogen der stiller dem i køleskabet. Faren ved dette er at kaffen kan tage smag efter osten, pølsen, frugten etc. som også er i køleskabet, derfor er dette ikke en god ide. Samt når man tager kaffen ud af køleskabet sker der en stor temperatur svingning, som heller ikke er god for kaffen, fordi der kan dannes kondens inde i posen. Det samme gælder hvis man smider kaffen i fryseren, nogen mener dog godt  at ristet kaffe kan komme i fryseren.
Jeg vil gerne slå et slag for, at når man har ristet, eller købt ny ristet kaffe. Opbevarer man kaffen i poser med envejsventil!

Hvor lang tid kan kaffen så holde sig? Jeg tilstræber personligt, at ristet kaffe til en uge af gangen! Når jeg så ved, at jeg får gæster rister jeg lidt ekstra:) Man mener at ristet kaffe mister 40 % af smagsstoffer efter 10 dage. Så jeg vil mene at 10-14 dage er max, man kan opbevare ristet kaffe, men det er smag og behag.

Lige en OBS i forhold til kaffe fra diverse supermarkeder, det kan være der er gået 2 år fra ristningen til at du køber dette fordi, i Danmark må man sælge ristet kaffe i 2 år fra riste datoen.

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.