Thoughts about coffee

En berejst dame

15 november , 2010 - af Rune - Kategori: Historie - Tags: , , , ,

I det 16. århundrede begyndte kaffe at vinde input i europæiske botanikeres haver.  De første sække kaffe kom til Venedig fra Mekka i begyndelsen af det 16. århundrede. Det tog en rum tid før man fik kaffe andre steder fra til slutningen af det 17. århundrede importerende man kun kaffe fra Mekka og omegn.
Men i det 16. århundrede begyndte de hollandske handelsskibe, at tage grønne kaffebønner og planter med rundt til de hollandske kolonier. Så i omkring 1890 havde Holland oprettet den ene plantage efter den anden i det ostindiske ocean.
I begyndelse af det 18. århundrede kom den første kaffe plante til Amsterdam, dette betød at Amsterdam har været handelscentrum for de hollandske kolonier. Nogle år senere gav Amsterdam by, et sundt kaffe træ til den franske konge. Historien foreskriver, at dette træ, overrakt til den franske konge, er ”forfader” til alle de kaffe plantager i Sydamerika, for de franske handelsskibe tog kaffe planter med til Sydamerika.
Sidst i det 18. århundrede var Frankrig det land der importerende mest kaffe til Europa.
Efter at Frankrig have fået dette kaffetræ af Holland, kom portugiserne også i besiddelse af kaffe, og de tog kaffen med til Brasilien.
En lille side bemærkning, så var det englænderne der tog kaffen med til Jamaica, hjemsted for Blue Mountain.
I det 20. århundrede tog tyskerne kaffen med til deres koloni tysk Østafrika det der i dag kendes, som Kenya og Tanzania. Det sjove ved dette er at fra denne koloni og til det sted hvor kaffen oprindelig kommer fra, Etiopien er der kun nogle få hundrede kilometer.

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.