Thoughts about coffee

Malawi Mzuzu Geisha

27 oktober , 2010 - af Rune - Kategori: Bønner - Tags: , ,

Igen en lille fin bønne.
Den kommer fra området omkring byen Mzuzu i det nordlige Malawi, Syd Østafrika. Kaffen vokser i højden 1200 – 2000 meter, grunden til at der er sådan et stort spring er at der er 3 områder i det nordlige Malawi, som producerer kaffe (Misiku Hills, Phoka Hills og Viphya North Area). Derudover er der 2 andre områder i Malawi, som er kendt for at producere kaffe (Nkhata Bay Highlands og South East Mzimba Area).

Kaffen når man rister den minder meget om bønner fra Tanzania.
Da jeg ristede den, begyndte duften af ristet kaffe at sprede sig efter et lille minut i lejligheden. Normalt når jeg rister tager det længere tid før der spreder sig den dejlige kaffe duft, så det er jo bare dejligt. Den poppede første gang efter 6½ min, men derefter blev den hurtig mørk, så jeg stoppede ristningen efter 8 min.
Nu glæder jeg mig, til at smage denne kaffebønne, når den har fået lov at stå 24 timer, og se om smagsprofilen passer til det der står på bønnen.

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.