Thoughts about coffee

Vietnam, er det et kaffeland?

24 oktober , 2010 - af Rune - Kategori: Kaffeøkonomi, Lande info - Tags: , ,

Vi kender alle Brasilien som verdens største kaffe producent, men der er ikke mange der ved, at Vietnam er verdens næst største kaffe producent.
I 2009/10 eksporterede de 16.810.000 sække med en vægt på 60 kg. det giver en total årlig eksport på 1.008.600.000 kg. det er en absurd stor mængde kaffe, men der er stadigvæk langt op til Brasiliens eksport på 29.080.000 sække årligt

Jeg har ikke kunne finde grønne bønne, på nettet, det er lidt underligt, nu hvor det er verdens anden største producent af kaffe bønner.

Jeg har set på nettet, at man kan købe dem i Irma, jeg har ikke prøvet disse bønner endnu, men jeg kunne godt tænke mig, at prøve at riste mine egne bønner fra Vietnam.
Men jeg tror at bønnerne fra Vietnam bliver puttet ned i vores alle sammens kaffe fra BKI, Gevalia etc.

Grunden til,at jeg tror  dette er størstedelen af den kaffe de producerer i Vietnam er af typen robusta. De producerer kun 450.000 sække af typen arabica. Derfor, kan man ikke opdrive en god espressobønne i Danmark fra Vietnam, men dette fact udelukker ikke at Vietnam er verdens næst største kaffe land at de siden1980 er gået fra nummer 42 til nummer 2 i verden.

Selvom de producerer få sække med arabica så kunne det være spændende, at prøve, så hvis I støder på grønne bønner fra Vietnam, så send en mail eller en kommentar.

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.