Thoughts about coffee

Georgia ‘n Ginger med et lille twist

20 oktober , 2010 - af Rune - Kategori: Espresso, Opskrifter - Tags: , ,

Her midt i oktober er det på tide, at I får opskriften på en fantastisk lækker kaffedessert.

Denne dessert er faktisk en kaffe drink, som sagtens kan drikkes uden is en kold vinter dag.

Ingredienser til 6 personer

  • 1 ds. Ferskner i sukkerlage
  • 6-8 kopper espresso, dog hvis man vil have stærk smag af kaffe brug flere.
  • 3 spsk farin
  • ½ tsk kanel
  • En knivspids stødt ingefær
  • Flødeis, hvis det er til dessert, ellers 2 dl. piskefløde.
  • En økologisk appelsin

Dryp fersknerne af i en si, og gem sukkerlagen. Blend halvdelen af kaffen og fersknerne i en blender til de er helt blendet. Dette er meget vigtigt, der skal ikke være store stykker fersken i desserten.

Kom 2½ dl. vand i en lille gryde sammen med farin, kanel, ingefær og ferskenlagen, dette bringes i kog over moderat varme. Vigtigt at I rører i gryde med jævne mellemrum.

Hæld derefter resten af kaffen i gryden, og behold temperaturen højt uden at det kommer i kog. Hæld blandingen fra blenderen i gryden og rør godt rundt. Smag til, hvis du synes der ikke er smag nok af kaffe, hælder du 1 kop espresso i hver dessert.

Hvis det er en dessert du laver, så skærer du et stykke flødeis, og placere det på en kold tallerken, det er vigtig at den er kold, ellers smelter isen, når man hælder den varme kaffe rundt om isen.

Derefter hælder du kaffe/fersknen blandingen rundt om isen, og så pynter du isen med 2-3 tynde skiver appelsin skræl.

Hvis det er en kaffedrink du laver hælder du kaffe/fersknen blandingen op i et højt glas og putter flødeskum ovenpå, samt pynter med 2-3 skiver tynde appelsin skræl

Velbekomme

Tilbage

2 kommentarer


  1. mar 6, 2011
    8:02 pm

    Marie

    Lyder så mærkelig – at jeg bare MÅ smage den! Er virkelig nysgerrig efter at finde ud af, hvordan kombinationen af kaffe, ingefær og fersken går i spænd.
    Mvh. Marie

    • Rune
      mar 6, 2011
      8:58 pm

      Rune

      Hej Marie
      Det er en super super combi! – Den skal I nok få smagt en dag…
      En perfekt lille dessert.

      Mvh.
      Rune

  1. Pingback özgür güneş

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.