Thoughts about coffee

Kunsten at skumme mælk

06 oktober , 2010 - af Rune - Kategori: Mælk, Opskrifter - Tags:

Det er ikke bare lige at skumme den rigtige mælk, først og fremmest skal mælken være rigtig kold! Og ikke noget med at bruge minimælk, nej det skal være en rigtig mælk. Jeg bruger letmælk men det vil være endnu bedre at bruge sødmælk.

  1. Man hælder koldt mælk i en metalkande/barista kande, de fåes i forskellige størrelser.
  2. Damp mælk ved, at stikke dampdysen ned i kanden, den skal næsten ramme bunden. Åben for dampen, og roter kanden. Efter ca. 5-8 sek føles bunden af kanden varm.
  3. Sænk kanden til at dampdysen når mælkens overflade. Når overfladen på mælken begynder, at skumme sænkes dampdysen langtsomt ned i mælken.
    En dyb snurrende lyd er et tegn på, at mælken skummer.
  4. Når der er dannet fint skum slukker man for dampen.
  5. Derefter fjerner man kanden fra dampdysen, og banker let metalkanden ned i bordet, da dette hjælper med, at samle mælken.

Så burde du have en god mælk at bruge:) – Men husk på dette tager tid, at få den rigtige mælk!

Når du så er færdig med at skumme mælk, husk så at steame lidt vand eller damp igennem  dampdysen så der ikke sætter sig mælk fast i dysen, samt husk at tørre den af!

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.