Thoughts about coffee

Rister

17 september , 2010 - af Rune - Kategori: Grej - Tags: ,

Hvad er god kaffe uden rister?
Så derfor dette indlæg, pt. bruger jeg Imex CR-100 til, at riste min kaffe. Det er en god og stabil kafferister. Den rister med varmluft, CR-100 roterer kaffe rundt i kamret, ved hjælp af den opvarmede luft, som kommer fra midten af ristekammeret. Men det er ikke kun luften der rister kaffen, riste kammeret bliver også varmt så det hjælper med ristningen.
Man kan justere riste tiden frem og tilbage imens selve ristningen foregår, så man kan sagtens justere på hvor meget bønnerne skal ristes – Dejligt.
Kaffebønnernes avner samles op i et kammer ved siden af selve ristekammeret, dog er det ikke alle avner der opsamles:(
Men det er godt nok.  Når ristningen så er færdig afkøler CR-100 selv bønnerne i ca. 4 min, så når hele cyklussen er færdig er bønnerne klar til, at blive hældt over i en pose.
En normal full city ristning tager i mellem 14-18 minutter inkl. afkøling
En god begynder rister, som jeg varmt kan anbefale.

Tilbage

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.